Såå.. det har skjedd litt av hvert siden sist. En drama, en god opplevelse, og en syk syk "hendelse". 

Drama:
På onsdag var jeg på vei hjem, og kom nesten helt til drive-wayen opp til huset vårt, altså 10-20 meter fra huset, så ringte vertsfaren min. Jeg gikk ganske fort fra bussen, og dere vet man blir litt andpusten da, ikke sliten, men bare at man puster fort i telefonen, så jeg tenkte jeg skulle vente til jeg kom hjem siden jeg var så nærme, og så ringe han tilbake, men så stoppet jeg og bestemte meg for å ta den alikevel. 

Det første vertsfar sier når jeg tar den er "are you home?" så sa jeg nei, at jeg var rett nedenfor drive-wayen. Så sier han at alarmen har gått av i huset vårt og at jeg skulle snu og gå tilbake, helst gå inn til noen av naboene for han ville ikke ha meg ute i gata. Han sa han skulle ringe politiet og at de skulle komme. Så jeg ble litt sånn "wææ" for jeg sto så nærme huset og bare følte at det var noen menn inni huset vårt akkurat i dette øyeblikk og ranet oss, og jeg hadde pcen, ipaden, kameraet mitt og alt liggende helt visibelt så de kunne bare tatt det. Og Cooper, hunden vår, bjeffer ALLTID når folk kommer hjem, sånn sykt irriterende bjeffing, og jeg hørte ingen ting. Så jeg så for meg at han lå skutt og død ute på plattingen der han pleier å være mens vi er på skolen og jobb. 

Så kom Andreas, så kom politiet etter 20 min, Debbie dro fort fra jobb og alt var ganske dramatisk og crazy. Så gikk de rundt huset, og ba meg om å åpne så de kunne gå inni, så jeg låste opp og løp unna, skrek litt siden jeg er litt drama queen, og da snakket jeg med vertsmor på telefonen så jeg freaket ut henne litt også, ops. 

Og det det viste seg å være var at Cooper har sneket seg inn i huset mens Adam tok ut vann til han, og han hadde vært i spisestua hele tiden og gått på bordet og tatt MASSE godteri og sjokolade, og det skal egentlig ikke hunder ha, og da hadde han vel blitt hyper og løpt rundt og hoppet i sofaen, og når han hoppet i sofaen kom han så høyt opp at han utløste bevegelsessensoren så alarmen gikk av. Når jeg kom inn var han crazy fordi han var sikkert så redd, av alarmen og politiet og alt. 

Men det endte heldigvis bra, den historien da. 

Når Andreas allerede var der sa han at han hadde en overraskelse til meg, så sa han at han skulle ta meg med på NBA kamp, den siste hjemmekampen til Orlando Magic i sesongen! Og at han allerede hadde tatt vare på alt så vi bare kunne dra! Så da dro vi hjem til han og spiste middag og så dro vi. Det var så kuuult! Det er så stort der og kjempehøyt opp. De spilte mot Charlotte Bobcats og de vant selvfølgelig! Så den dagen endte veldig bra!

Så kommer det sykeste sykeste, ekle:
På tirsdag var det en skyting i Winter Haven, nabobyen, men det er ikke nabobyer sånn som i Norge, det er sånn 15 min unna, så det er veldig nære. Jeg lå og så på TV når de snakket om det på TV, men jeg har blitt så vandt til det nå, så jeg bare sovnet. 

Senere fikk jeg vite at det var tre studenter på Polk State College, colleget Andreas går på. De var 19 år og to av de hadde blitt skutt og drept, mens den ene ble skutt flere ganger, men klarte å rømme. De var alle fra Haines City og gikk på Haines City High, skolen min. Han ene som døde graduatet fra skolen min i juni i fjor, mens han andre gikk freshman og sophmore året på skolen min og så gikk han på collegiate (high school og college i ett). 

De hadde vært i leiligheten til en 32 år gammel mann, han jobbet på McDonalds sammen med minst en av ungdommene. Et eller annet hadde skjedd, folk sier forskellig i alle artikler, men han hadde hvertfall blitt sint og hentet pistolen sin og prøvd å skutt han ene, Esteban. Han gjemte seg bak en sofa, så da skjøt han, Christian som satt i sofaen i bakhodet fra nært hold, "for å være sikker på at han døde" som han sa. Han døde momentant. Så skulle han skyte Joe, som prøvde å gjemme seg bak en pcpult, men han klarte etter flere skudd å treffe han midt i hodet så han døde og. Og når han skulle skyte Esteban igjen, som klarte å gjemme seg på første forsøket hans, fant han ut at magasinet hans var tomt, så han gikk til kjøkkenet for å hente kniver for å "ende han". Da klarte Esteban og rømme, og politiet fant han haltende i gata litt senere. Hele denne hendelsen skjedde MENS DEN 32 ÅR GAMLE MANNENS 7 ÅR GAMLE DATTER VAR I STUA.

Når de "ga ut" navnene på guttene, så var han ene, han som ble skutt først, Christian, broren til en av de nærmeste vennene mine her! Jeg var sånn i sjokk. Og de andre to guttene er også god venn med henne, de var alle på stranda i hele spring break. Uff, det er så trist! 

Noe jeg synes er skikkelig ekkelt er at rundt midnatt den dagen de døde, skrev venninnen min i statusen sin på facebook "If anyone has seen my brother, esteban, and joe after 3:00PM please give me a call! He never came home. So if you can help out please give me a call". Dette skrev hun rundt midnatt, og de døde klokka rundt 6pm. Altså var de allerede døde. Jeg synes det er helt sjokkerende og ekkelt og jeg har ikke ord for hvor sjokka jeg er og alt. 

Jeg går gjennom bildene hennes fra Spring Break og alle bildene er av de tre og henne, og at to av de er døde, inkludert broren hennes, er helt sykt. 
Her er morderen. Han ser jo helt syk og tilbakestående ut! Folk ønsker han henrettet, og siden det er en straff her i Florida, så er det nok en god sannsynlighet for at han blir det. Håper han burn in hell. 
 
Hei, forrige uke krasja pcen min.. Klarte ikke skru den på eller noe, men nå er den fikset! Helt ny windows, fordi den andre sa den var fake, og pcen min er mye bedre enn ny! Ryddig og organisert og alt, er så forelsket i den!

Såå..denne uken har jeg ikke gjort så veldig mye spennende..tror jeg. Forrige uke var jeg på soccer banquet, fikk Varsity letter'n min og medaljer og sånn, og så fikk jeg en fotball som laget hadde skrevet på til meg, skikkelig søtt! Og det var en svær alligator i den dammen vi var ved, men siden jeg kom sist så hadde de andre skremt den bort så jeg fikk ikke se den...ahh..

På fredag fikk jeg babyen min. Navnevalget var ganske vanskelig, jeg ville oppkalle han etter Iselin, men siden det ble en gutt tenkte jeg Iselino, men folk hadde bare sett rart på meg. Så var det noen i klassen min som sa Peter, men det er ikke helt meg, og så ble det Liam, men så heter nevøen til vertsmor det, så det kunne jeg heller ikke ha. Så, når Adam kom hjem sa han at han måtte hete Baby Carlos, så det er navnet hans nå.
Det var ganske gøy helt til han vekte meg sånn 9 ganger i natt.. Han er som en ekte baby, veier like mye, altså er han tung, og skriker og må ha mat og skifte bleie og alt det der..


Det var egentlig alt jeg har å oppdatere. Bye bye.
 

Prom

15/4/2012

0 Comments

 
Vanja: Jo det er nok Kaptein Krok, hehe...

Såå..igår var prom! Jeg sto opp 8-8:30, spiste frokost og så dro jeg og vertsmor for å ordne neglene mine. Der var vi ferdig ca 10. Jeg hadde frisørtime klokken 11:30, så vi hadde litt tid og drepe, så vi bare gikk rundt i klesbutikker og dro innom walmart. Så dro jeg til frisøren, der var jeg ferdig ca halv to, så dro vi hjem og startet med sminke, og rundt halv fire tok jeg på meg kjolen, så vet dere det.

Så dro vi ned til Lake Eva, en park her som er veldig koselig, og tok bilder. Det har vært fint vær hele uken, men igår våknet jeg til at det hadde regnet og var grått...og idag var det helt blå himmel igjen! Typisk.. men det regnet heldigvis ikke da, og sola kom litt frem på slutten av dagen.

Etter vi tok bilder dro jeg og Andy til Outback og spiste, så dro vi til prom. Vi tok bilde hos fotograf på prom og inne var det skikkelig få som danset, haha. Det var bare awkward der egentlig. Men jeg hadde en skikkelig fin dag!!
Hehe, det morsomme er at jeg hadde på meg ganske høye heler, hvis du lager en L med tommelen og pekefingeren, så var helene mine like høye som fra "gropen" mellom fingrene og helt til tuppen av pekefingeren. Og FORTSATT klarte jeg ikke å ta igjen på høyden til Andreas....jaja, klager ikke :):)
Såå, nå er det 40 dager til jeg har sommerferie, 47 dager til mamma og Iselin og Vanja kommer, 49 dager til graduation, 57 dager til jeg drar herfra og 58 dager til jeg er hjemme i Norge! Hjelpes.
GRATULERER MED DAGEN MIMMI! Gleder meg til å se deg igjen om ikke lenge! 
 
Jeg orker ikke ha så mye forskjellig i alle innleggene så jeg bare deler de opp i mange.

Forrige helg dro vi på stranda. Eller.. Vi skulle egentlig dra og møte en vennefamilie av oss og dra fra huset deres klokken halv ti. Det tar en og en halv time til stranda fra der. Fredag morgen (vi hadde fri) våknet jeg av et skrik, og vertsmor begynte å skrike og hyle og gråte og jeg skjønte ingen ting. Så fikk jeg vite at hun hadde mistet strykejernet på foten og brukket enda en tå (jeg har fortalt dere om tåproblemene hennes), dette var andre foten da. Det stoppet ikke henne fra å dra, vi ble bare litt forsinket. Så vi droppet av Cooper på sweet dreams kennel og dro videre og var hos huset deres 10:30. Så dro vi til stranda, var på stranda rundt 3, for vi spiste og sånn først, og så dro vi igjen rundt 6, bare tre timer, men bedre enn ingen ting. Så dro vi til der den andre familien bodde (faren til faren/stefaren i den familien) og var i bassenget og sånn der, ganske koselig da.
Picture
Katie og Aaron
Etter vi var på stranda, var jeg så starvingly sulten! Og når jeg åpnet døra så jeg at det var fult av mat på bordet og da ble jeg så glad! Så kom jeg litt nærmere og så bare godteri, og litt frukt da..
Alle små barna på easter egg hunt!
Og så farget vi egg! Men ikke som i Norge hvor vi blåser ut innvollene, her hardkokte de eggene og så malte vi de ved å dyppe de i farger.
Jeg skulle eksperimentere litt da, så egget øverst til høyre tok jeg av skallet på, hehe det STINKET på veien hjem, så måtte kaste han ut på en parkeringsplass. Han var så søt, lå alene på parkeringsplassen når vi kjørte!
Vi dro også på baseballkamp, jeg ELSKER baseball! Beste sporten her! Vi dro på Tampa Bay Rays (laget til vertsmor og brødrene mine) mot YANKEES, yay. Jeg stilte opp i Yankees t-skjorte og caps, og de tapte... men det var skikkelig bra amosfære og alt for det! ELSKET det!

Imorgen er det prom!! Så oppdaterer om prom og mer jeg har gjort i det siste da. Nå er klokka ett om natten og jeg skal opp og få neglene mine gjort klokken 9 imorgen!
 
Søndagen jeg kom hjem dro jeg som sagt til Magic Kingdom med Andy og to av vennene hans. 
Vet ikke hva han på nederste bildet til høyre heter, men han var skikkelig scary og kom rett mot meg! Skulle ønske Iselin var der, he he he...
 
Såå..bildene fra turen kommer neste uke, har hatt så dårlig tid denne uka..

Fortalte jeg om hjemturen min forresten? Vel, det startet med at jeg booket flybillett for feil flyplass, så hun ene lederen måtte kjøre meg dit, var bare 30 min da, så var ikke noe ille. Siden jeg var den siste og den eneste på den flyplassen, måtte jeg sitte og vente alene i lobbyen på hotellet i to timer, det var jo gøy. Turen til flyplassen var egentlig ganske koselig, vi snakket hele veien og det var ikke noe awkward stillhet eller noe sånn. Når jeg kom på flyplassen gikk jeg rett til sikkerhetskontrollen og sjekket inn og til gaten med en gang, flyplassen var overraskende liten til å ligge i Wanshington D.C!

Jeg var på flyplassen ca to, og flyet mitt skulle dra fem på fem, så jeg hadde nesten tre timer og kose meg alene på. Ikke fikk jeg inn nett på ipaden heller, så det var jo supergøy. Så gikk jeg og så på den tavlen/skjermen om det var noen endringer, og da var flyet mitt forsinket til 7:49pm, great, jeg måtte rekke et videre fly fra Fort Lauderdale 8:15, og turen fra D.C tar ca 2 timer, så jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre.. Så jeg ventet litt og håpet på det skulle bli bedre, men nei da, litt senere ble flyet mitt igjen utsatt til 9 noe. 

Så da ringte jeg vertsmor og fortalte at jeg ikke kom til å rekke det neste flyet mitt og visste ikke hva jeg skulle gjøre, hun ba meg om å snakke med de som står utenfor gaten, men de var enda ikke der. Etter hvert kom de, og da snakket jeg med de, og de sa de skulle ordne med et hotell for meg i Fort Lauderdale og sette meg på første fly om morgenen. Jeg fikk litt hetta, dra og ordne meg inn på et hotell helt alene på et sted jeg aldri har vært før... Så jeg ringte vertsmor igjen, og da var jeg ganske i panikk og frustrert. (nevnte jeg at jeg la meg ikke før halv seks den morgenen, fordi det var siste kvelden og vi hadde det gøy og var oppe til første bussen skulle dra... ooog sto opp 9) Så jeg gråt litt på flyplassen mens jeg snakket med vertsmor, hun prøvde desperat og roe meg ned litt og si at alt kom til å gå bra. Vertsfaren min som flyr flere ganger i måneden med jobben snakket med meg og ba meg gi flyinformasjonen så han kunne følge med hva som skjedde og sånn. 

Så ringte vertsmor meg opp igjen litt senere og sa jeg IKKE skulle gå på det flyet, for hun hadde snakket med local rep.en min og hun sa jeg ikke fikk lov til å bo på hotell der alene. Så local rep ringte hovedkontoret i organisasjonen min her, Forte, så hun dama som kjørte meg til flyplassen, som jobber i Forte ringte meg og sa det var ikke noe hun kunne gjøre (hun sa det på en fin måte assa), så da ringte vertsmor igjen og vi snakket og det var masse frem og tilbake, orker ikke fortelle alt som skjedde, og samtidig ringte mamma og Andreas også og jeg var så stressa. Skulle trodd det var jordens undergang og at jeg var den eneste som skulle overleve.. 

Etter hvert fikk jeg en hyggelig overraskelse om at flyet var utsatt igjen til 10:22 (det var ironi), og senere 11 noe, og så sa de 1am. Da var jeg så sykt sliten, hadde sovet tre timer siden klokken halv åtte om morgenen dagen før! Endelig kom flyet, det viste seg at når flyet dro fra D.C til Ft. L turen før hadde det måttet stoppe pågrunn av været, og når det kom til Ft. L hadde det fått tekniske problemer og ikke klart å lette... 

Omsider kom jeg meg på flyet og sov av og på kjempedårlig hele flyturen. Klokken litt over 1 på natten landet jeg i Ft. L. Før vi dro fra D.C ga flyfolkene meg et boarding pass for flyet jeg skulle ta til Orlando klokken 7:15(!!!) samme dagen som jeg landet (siden jeg landet klokken 1) og informasjon til hotellet. De sa jeg skulle ringe det nummeret og spørre om en shuttle når jeg landet. Så når jeg landet ringte jeg hotellet, og gjett hva, de sender ikke shuttles etter klokker 12........ Så jeg gikk til kundeservice til Spirit Airlines, og de var bare sånn "I don't deal with that" så gikk hun..slemme dama. Så jeg måtte skaffe meg en taxi selv, ekte New York style ;) og ba han ta meg til hotellet. Jeg sa bare hva hotellet het, ikke adresse eller noe, og siden jeg var like ved Miami i USA, så var jeg livredd han skulle kidnappe meg..haha, nevnte jeg at jeg var trøtt?.. 

Så ENDELIG kom jeg levende til hotellet. Sjekket inn og sørget for å skaffe meg en shuttle til hotellet neste morgen og kom opp til rommet klokken 2, skulle opp klokken 5.. Når jeg åpnet hotellrommet, ventet det meg en egen stue med flatskjerm, eget kontor, soverom med flatskjerm og en dusj som er like stor som senga mi. Endelig noe positivt! Jeg tok meg en deilig dusj, la meg i senga, som var meeegasvær, jeg la og strekte ut armene og fortsatt rakk jeg ikke endene! Hadde en fancy radio som jeg plugget mobilen min i og hørte på Åge Alexandersen - Trondheimsnatt, som er sangen til meg og mamma og tenkte på mammaen min til jeg sovnet. 

SÅ, sto jeg opp 5, av vekkerklokken på hotellet, de ringer deg med sånn maskin, eller de gjorde hvertfall det på det hotellene vi var på på turen, så jeg trodde de gjorde det her og, men jeg fant ut at siden dette var et litt finere hotell, så ringte de personlig, eller så var det bare meg siden jeg ble ganske kompis med han som jobbet i lobbyen ;) hvertfall, så tok jeg bare opp røret og slang på igjen, hahah. Så 5 min senere ringte det igjen og så sa han "you just hung up on me" og jeg var sånn "oops, sorry" haha kos. 

Så alt gikk fint til jeg kom til flyplassen, HVOR ER BOARDING PASSET JEG FIKK IGÅR!?!? jeg gikk til en maskin og jeg var ikke "registrert"?? på det flyet, så jeg kunne ikke skrive ut nytt...og jeg klarte ikke finne det! Så jeg brukte 30 min på å ta ut alt av baggen min og posen min, og jeg ba til Gud, "kjære Gud, vær så snill og la meg finne det innen 2 min", 30 sek etter fant jeg det, "TAKK GUD!". Så jeg boardet, sovnet på flyet med en gang, våknet idet det så ut som vi skulle lande, men så ga piloten på, så jeg tenkte "hæ? reiste vi nettopp???" men så sa de på speakeren at det var noe der nede så vi ikke kunne lande enda, så vi var i Orlando fant jeg ut. Så fløy vi litt rundt på sightseeing over Orlando, før vi landet. Gjett hva jeg gjorde da? Andreas og vennene hans hentet meg og vi dro til Disney World - Magic Kingdom, haha busy girl. Men jeg overlevde den lange turen og kom hjem ganske sliten. Det var det. Jeg tar alt hva jeg har gjort helgene og ukene etter i et annet innlegg for dette ble så langt. Hehe. Gratulerer hvis du leste alt.
 
Hallo alle sammen, vedder på at dere har savnet meg.........

Nå må jeg fortelle litt fra tre uker, så jeg deler det opp. Bilder har jeg også vet dere!
UKE 1:
Uken gikk veldig fort, heldigvis, for spring break var uken før og det var bare en skoleuke før turen min til New York, Philadelphia, Baltimore og D.C. På fredag var jeg ganske stressa på slutten av dagen for jeg måtte ordne masse papirer for at Andreas skulle kunne gå til prom med meg. Og fredag var siste dagen billettene kostet så så mye, uken etter var det ti dollar mer, men da var jo ikke jeg på skolen, så da hadde det blitt uken etter hvor det hadde kostet 20 dollar mer PER BILLETT! Men heldigvis ordnet det seg fordi Andreas hadde fri og kom på skolen og skrev under alle papirer og fylte ut all informasjon, og fordi jeg er så snill og søt og uskyldig i forhold til de andre monstrene på skolen her. For egentlig hadde jeg er bok som var past due, og da kan du ikke kjøpe noe som helst, men jeg fikk forlenget den, siden jeg er så god venn med hun bibliotekdama ;)

Når jeg kom hjem fra skolen kom Corinna til meg og skulle sove over hele helgen. På fredag dro vi på kino og så "the hunger games", filmen var skikkelig skikkelig bra synes jeg!! Jeg ble ikke helt ferdig med boken, hadde 50 siden igjen, men det gjorde egentlig bare enda mer spennende! Har hunger games kommet ut i Norge forresten??
På lørdag dro vi i cowboy party til nevøen til vertsmor, yihaao. Det var på en ranch i en gammel stall midt ute i nowhere. Når vi kjørte dit kjørte vi inn mellom masse appelsintrær i 10 min før vi kom til det stedet.
Svigersøsteren til vertsmor er som vanlig veldig flink til å lage kaker og kjærligheter og sånn. Så hun lagde cowboyhatt og cowboystøvvel (har ikke bilde av det) kjærligeter, og sjeriffstjernekjærlighet. Og kaken var jo som vanlig AMAZING!
UKE 2:
Mandag morgen tok Andreas meg til flyplassen etter vi stoppet og spiste frokost. Jeg satt meg på flyet til Atlanta, Georgia, og hadde 45 min der før flyet gikk videre. På forhånd sa vertsfar "oh wow you have to run to the next flight", og jeg var litt sånn eeeh, jeg har 45 min på meg da..? men når jeg kom til flyplassen fant jeg ut at jeg landet på den ene enden av flyplassen og skulle reise fra den andre, så jeg fortet meg til toget og kjørte fra terminal A til E, så klarte det ganske fint, men hadde ikke tid til overs for å si det sånn. Når jeg satte meg på flyet var det selvfølgelig forsinket. Så vi satt 1 time i flyet og ventet fordi det var storm på Newark. 
Når jeg endelig landet på newark trodde jeg Karine var der, for hun skulle lande en halvtime etter meg, men mitt fly var jo en time forsinket! Men når jeg skrudde på mobilen min så jeg meldingene Karine hadde sendt om at deres fly også var forsinket....så jeg måtte vente, men det var mange andre der da, så det var ikke kjedelig. De første jeg snakket og fikk kontakt med var noen brasilianske, litt gøy for de var de jeg endte opp med å være mest med på slutten og. Så nå kan jeg si masse på portugisisk! 

Når endelig Karine og de andre siste kom, og den surrete kinesiske dama som liksom skulle jobbe der, men snakket dårligere engelsk enn jeg gjorde i 4. klasse hadde roet seg ned, så dro vi mot hotellet. Hotellet lå i West Orange, NJ, det var ment for bryllup og sånn, så entreen var ganske fin.

Jeg orker ikke skrive alt vi gjorde til en hver dag, men vi var hvertfall på de fleste stedene verdt og se i New York. Og den første dagen..hjelpes det var kaldt! This Flordia girl, som er used to 30 celsius grader hver dag, og kom til New York og så 25 FAHRENHEIT (= ca -3 celsius), merket at jeg burde komme meg tilbake til Norge før jeg blir for vandt til dette varme været! Jeg hadde selvfølgelig ikke tatt med en varm jakke, så jeg koste meg første dagen! Det ble heldigvis bedre neste dagene. Noen bilder
Picture
Det var så mange kinamenn der, utvekslingsstudenter med oss. Håper dere ser meg bak der!
Picture
DC
Picture
Baltimore
Jeg har sånn 1000 bilder til. Og en uke til å fortelle om, men nå er jeg sliten så jeg skriver det og kommer med bilder senere denne uken en gang.

2 måneder og 2 dager til jeg er hjemme i Norge!!!!!